Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

" ΒΗΜΟΘΥΡΟ " - ΕΝΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ , ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Μιά αισιόδοξη προσπάθεια, μια είσοδος αναγνώσιμου ποιοτικού ορθόδοξου χριστιανικού λόγου στο χώρο των Ελληνικών Γραμμάτων ξεκινά με την έκδοση του νέου περιοδικού "Βημόθυρο". Τολμητίες ο εκδότης Δημήτρης Πισίνας και η Εύη Βουλγαράκη - Πισίνα του απο χρόνια γνωστού και επιτυχημένου "Μαίστρου" οι οποίοι, συνειδητοποιώντας την απουσία σύγχρονου βήματος έκφρασης του θεολογικού στοχασμού που να μπορεί να καλύψει ειδικούς και μή, συνάθροισαν ένα "επιτελείο" αξιόλογων συνεργατών και "έστησαν" το νέο περιοδικό. Ένα έντυπο - τριμηνιαίο τόμο συλλεκτικής αξίας και αδιαμφισβήτητης ποιότητας το οποίο έχει στόχο να διαβάζεται. Να διαβάζεται απο τον άνθρωπο που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια ορθόδοξης ανάγνωσης του πολιτικού, κοινωνικού, οικονομικού και εκκλησιαστικού γεγονότος στην χώρα μας. Το "Βημόθυρο" ξεκινά με βεβαιωμένη την πεποίθηση πως ο απλός καθημερινός αλλά και ο επιστημονικός λόγος μπορούν και πρέπει να εκφέρονται ενιαία και απευθύνονται πρός τον καθένα, κοινωνούν μεταξύ τους και δεν αντιδιαστέλονται ή ομαδοποιούν. Και πως ο θεολογικός λόγος εκφράζει πολλαπλές εμπειρίες, καταστάσεις και προυποθέσεις που όσο κι αν μοιάζουν ή και είναι διαφορετικές έχουν κοινό στόχο, την ενίσχυση του αγωνιζόμενου πιστού, και έχουν θέση και χώρο στις σελίδες του για να δοκιμαστούν και να κριθούν. Ένα μεγάλο θεματικό αφιέρωμα κάθε φορά (Παναγία η των πάντων χαρά είναι αυτό του πρώτου τεύχους που κυκλοφόρησε) ένα δεύτερο μικρότερο και μια σειρά "ιδιόμελων" θα λέγαμε κειμένων και σταθερών στηλών θα απαρτίζουν την ύλη του "Βημόθυρου".
Η προσπάθεια αυτή αξίζει της έντονης προσοχής και ποικιλότροπης ενίσχυσής μας.
Η επίσημη παρουσίασή του γίνεται την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 στο ξενοδοχείο Airotel Stratos Vassilikos (Μιχαλακοπούλου 114), στην αίθουσα Olympia, στα πλαίσια μιας συζήτησης με θέμα "Πνευματικότητα και σύγχρονη ζωή".
Στην συζήτηση που θα διευθύνει ο εκδότης και διευθυντής του Περιοδικού Δ. Πισίνας θα μιλήσουν ειδικότερα οι:
Νίκη Τσιρώνη, Βυζαντινολόγος, Αναπλ. Καθηγήτρια στό Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Άγγελος Καλογερόπουλος, Δρ. Μουσικολογίας, φιλόλογος και ποιητής
Παναγιώτης Βολάκης, Θεολόγος (Μ. Phil), συγγραφέας, υπ. δρ. ΑΠΘ
Ρόνι Μπού Σάμπα, Φιλόλογος, Αραβολόγος και Θεολόγος.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠ Δημήτρης Γόνης και η Διευθύντρια Σύνταξης γνωστή και καταξιωμένη Θεολόγος - Συγγραφέας Εύη Βουλγαράκη - Πισίνα.
Είμαστε όλοι καλεσμένοι!
Καλορίζικο!!!


Από την παρουσίαση. Ο κ. Άγγελος Καλογερόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Βολάκης, ο εκδότης του "ΒΗΜΟΘΗΡΟΥ" κ. Δημήτρης Πισίνας, η Δρ. Νίκη Τσιρώνη και ο κ. Ρόνι Μπου Σάμπα.


Από την παρουσίαση. Ο κ. Άγγελος Καλογερόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Βολάκης, ο  ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Δημήτριος Γόνης, η Δρ. Νίκη Τσιρώνη και ο κ. Ρόνι Μπου Σάμπα.

"VIMOTHIRO" A NEW ORTHODOX LIFE AND THEOLOGY MAGAZINE IN GREECE 

A NEW MAGAZINE FULL OF QUALITY AND INTERESTING ARTICLES ABOUT ORTHODOX LIFE AND THEOLOGY IS PUBLISHED IN GREECE. THE PRESENTATION OF THE MAGAZINE WILL TAKE PLACE AT S. VASSILIKOS HOTEL, IN ATHENS ON DECEMBER 21. WE ARE ALL WELCOME !!!